Вінницький «свободівець» Зарічанський задекларував елітне авто за ціною ВАЗ


Антикорупційні державні органи зацікавилися декларацією депутата Вінницької облради Володимира Зарічанського. Підставою перевірки на доброчесність депутата послугувала сумнівна інформація про вартість його авто.

Відомо, що у 2016 році Зарічанський не втримався від купівлі елітного авто Lexus LX 570 2011 року випуску. Але от сума, за якою він начебто його купив – сумнівно замала.

Зарічанскьий переконує, що купив дороговартісну автівку за смішні 150 тис. грн. А це 5,7 тис. доларів за тогочасним курсом 26, або вартість ВАЗ. В той же час спеціалізований сайт Auto Ria вказує, що такі авто як у Зарічанського щонайменше коштують 43 тис. доларів або 1 118 000 грн. Тож депутат занизив вартість свого авто у сім разів.



Чого саме таку суму вказав депутат, здогадатися не складно. Суми до 150 тис. грн не потрапляють під фінмоніторинг на предмет законності походження коштів. Відтак для уникнення уваги з боку державних органів, ця угода, ймовірно, і була укладена за заниженою ціною.

Втім, маніпуляції Зарічанського, схоже, не врятували його від уваги НАБУ і НАЗК. Тепер депутату доведеться пояснювати, звідки в нього такі шалені кошти на купівлю дороговартісного авто.

Нагадаємо, декларування завідомо недостовірної інформації в електронних деклараціях - підпадає під кримінальну відповідальність і карається штрафом від 2500 неоподатковуваних мінімумів або громадськими роботами на 150-200 годин, або позбавленням волі до 2 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.

Відслідковувати подібні випадки повинне НАЗК: згідно із затвердженим на початку 2017 р. Порядком проведення повної перевірки, агентство має визначати не тільки, чи всі активи задекларували чиновники, але і чи достовірно вони їх оцінили.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий