Стрілянина в ужгородській "Короні": Проти Волошина відкрито 15 кримінальних справ




Проти депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина відкрито близько 15 кримінальних справ. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив правозахисник Олександр Пересоляк.

"На Волошина відкрито близько 15 кримінальних проваджень, із них 10 відкрито за нашими заявами. Це депутат, який рейдернув в центрі міста (Ужгород, - ред.) декілька будівель, який фальсифікував кримінальні справи, який тоді знаходився при владі", - каже Пересоляк.

Зазначимо, що одне із кримінальних проваджень, про яке говорить Пересоляк, було відрите у травні 2016 року. Тоді, на території пам'ятки архітектури місцевого значення "Корона", Волошин вчинив резонансні хуліганські дії, внаслідок яких постраждали депутат Ужгородської міської ради Роман Богуславський та помічник депутата, громадський активіст Євген Рахімов. Одна особа отримала вогнепальні поранення, а іншій було заподіяно умисних тілесних ушкоджень. Втім, з того часу місцеві правоохоронці не провели жодних слідчих дій в ході розслідування справи. 

"З дивних причин поліція і прокуратура не реагує на наші заяви. Заступник обласного прокурора Шимон ( перший заступник прокурора Закарпатської області Іван Шимон, - ред.) мені говорить - ви знаєте, які в нього юристи? Ми вживали різні заходи, щоб в Ужгороді побачили, що є така особа, яка чинить кримінальні правопорушення, ми піддавали себе ризикам, але наші правоохоронні органи, навіть тепер це обласник прокурор Гаврилюк і його заступник Олександр Василенко, який до речі брав участь у деяких рейдерських схемах за участю Івана Волошина, і Стефанишин, і місцевий прокурор Кириленко - всі були, як кажуть в темі, і їли з одного корита, бо так було зручно", - розповів Пересоляк.

У грудні 2018 року справи, у яких фігурує Волошин, були передані до Головного слідчого управління НПУ, додав правозахисник. Це дає надію, що ужгородський депутат понесе відповідальність за вчинені дії, вважає він.

Нагадаємо, що персоною Волошина зацікавилися у НАЗК. Агентство призначило позапланову перевірку декларацій депутата за підозрою у незаконному збагаченні.

Зокрема, лише у 2017 році він придбав близько 30 квартир і низку комерційної нерухомості за цінами, що у десятки разів нижче ринкових.

При цьому, ще у 2015 році, Волошин не мав ніяких статків та грошових активів. Його річний дохід складав всього на всього 66 тис. грн.

Уточнимо, що наразі ужгородський депутат перебуває у США, де проживає його родина. Чи повернеться він в Україну у світлі низки кримінальних проваджень та перевірок НАЗК  - поки не відомо. 
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий