Шоколадний король vs. Чорний полковник: Хто кого?

Розслідування діяльності лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка на посаді Міністра оборони України у 2005-2007 роках виходить на новий етап.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження за результатами державного фінансового аудиту діяльності концерну «Військторгсервіс», який підпорядковується Міністерству оборони. Наразі Військова прокуратура Центрального регіону здійснює досудове розслідування за фактами привласнення та розтрати майна, а також зловживання владою у концерні.
Ще у травні Державна аудиторська служба провела перевірку 753-х об’єктів нерухомого майна концерну «Військторгсервіс» і виявила, що у період з 2005 до 2012 року концерн допустив відчуження майна без погодження держави. Через це збитки концерну перевищили 32 млн грн.
Це не перша пляма на погонах «справжнього полковника». Згідно з доповіддю Генерального прокурора Юрія Луценка за 2 вересня 2016 року, під пильним керівництвом Гриценка було розпродано найбільшу кількість техніки та зброї. Цифри, озвучені Генпрокурором, дійсно вражають. Сума проданого майна сягнула 1,3 мільярда гривень.
За час дворічного свавілля Анатолія Гриценка українська армія схудла на 461 тис. одиниць стрілецької зброї, 139 млн боєприпасів, 16,5 тис. одиниць ракетно-артилерійського озброєння, 200 танків, 145 БТР та БМП, 14 вертольотів і на 8 літаків.
Відчувши вседозволеність, Анатолій Гриценко за безцінь продав щонайменше 27 військових містечок та Дніпровський військовий шпиталь. Загалом за Гриценка було відчужено військового майна майже на 2 мільярди гривень.
Чому ж саме зараз, трохи менше ніж за рік до президентських виборів, стала так інтенсивно розслідуватися причетність Гриценка до «дерибану» української оборонки? Нечувана активність правоохоронних органів насторожує, – адже факти розкрадання Гриценком військового майна відомі вже давно. Останні соціологічні опитування, за якими Петро Порошенко поступається місцем у рейтингу Анатолію Гриценку, надають усі відповіді.
Так, за даними опитування КМІС від 4 травня цього року Анатолій Гриценко – на другому місці у рейтингу, Петро Порошенко посідає четверте. Порошенко та Гриценко – прямі конкуренти на виборах президента. Їхній електорат дуже подібний. Єдине, що їх вирізняє, – це той факт, що чинний президент першим пішов у відкритий наступ.
За всіма законами військової стратегії контратака Гриценка неминуча. Залишається відкритим лише одне питання – коли саме. Втім, до виборів президента вже зовсім мало часу, тому це є, швидше за все, питанням декількох тижнів або навіть днів.

Валентин Павленко, "Відкрита Україна"
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий