Ситуація з журналістом Барреттом Брауном прояснилася: виправні роботи на уряд впродовж решти терміну ув'язнення

Окружний суддя США Сем А. Ліндсей засудив Барретта Брауна вранці 22 січня цього року на 63 місяці позбавлення волі у федеральній в'язниці, за вирахуванням 31 місяця, які він вже відсидів. Його також зобов'язали виплатити $890 тисяч в якості компенсації.
Активіст-журналіст представив заяву судді Ліндсей, в якій він приносить вибачення за свої дії, але попереджає про "небезпечний прецедент" у правових заходах проти хактівізму.
"Розклад, що я даю сьогодні, буде трохи відрізнятися від тих, що зазвичай укладають під час слухання вироку, тому що це - незвичайний випадок і стосується незвичайних питань. Це також дуже суспільноважлива справа не тільки в тому сенсі, що за нею уважно стежила громадськість, але також і в тому сенсі, що має певні наслідки для всіх, і навіть у тому сенсі, що громадськість відіграє важливу роль, тому що, звичайно, більшість коштів для мого правового захисту була зібрана саме громадськістю.
І ось тепер у мене є три зобов'язання, які я повинен виконати.
Я повинен висловити співчуття, але я повинен також висловити подяку. І я також повинен скористатися цією можливістю для того, щоб громадськість зрозуміла, що було поставлено на карту в даному випадку, і чому все сталося саме так. Тому що, звичайно, громадськість не просто платила за свій захист через свої пожертви, але й вона також заплатила за моє переслідування через свої податки. І громадськість має право знати, за що вона платить. І Його Честь повинен знати, що він намагається виправити.
Спочатку я висловлю каяття й шкоду. Як майже всі федеральні підсудні, я сподіваюся переконати Вашу честь, що я щиро шкодую про деякі з речей, які я зробив. Я не думаю, що хтось сумнівається, що я каюся, шкодую про моє життя, включаючи деякі з речей, які привели мене сюди сьогодні.
Ваша Честь має прийняти на себе відповідальний документ, що мій адвокат представив для вас. Кожне слово його було щирим. Відео були ідіотські, і, хоча я зробив їх у маніакальному стані, викликаному раптовими витоком з Paxil і Suboxone, і в той час знавісніла через загрозу кримінального переслідування, моя мати, що ще мені в цих кліпах YouTube нісенітницю про те, як ФБР ніколи не зможе взяти мене живим.
Крім того, я не вправі приховувати свої файли від ФБР під час законного розслідування, і я б мав більше шансів захисту моїх контактів в зарубіжних країнах, якщо я переслідував питання в судах після рейду, а не тупо намагався приховати ці ноутбуки в кухонній шафі, як моя мати, і я зробив це сьогодні вранці... Я не хочу бути лицеміром.
Якщо я критикую уряд за порушення закону, але потім порушують закон самі у спробі виявити їх провину, я повинен чекати бути покараний так само, як я назвав для злочинців у пов'язаних з державою компаній, як HBGary і Palantir будуть покарані.
Коли ми починаємо боротьбу зі злочинністю такими засобами, ми стаємо винними в тому ж лицемірстві, як правоохоронні органи протягом всієї історії, які порушують правила, щоб отримати лиходіїв, і самим стати зловмисниками.
Я... роблю це з егоїстичних причин, тому що я хочу бути абсолютно впевненим, що Ваша честь знатиме, що картина, представлена до вас урядом хибним. Але це також мій обов'язок зробити це ясно, адже цей випадок не тільки впливає на мене. Навіть осторонь від декількох проблем Першої поправки, які вже широко обговорювалися під час розгляду цієї справи, є також незалежно від того, з десятків людей по всьому світу, які внесли свій вклад в мій розподілений Think Tank проект, шляхом написання для нашого загальнодоступного веб-сайту echelon2.org. Неймовірно, але уряд заявив цих чинника - деякі з них журналістів - бути злочинцями, і учасники в злочинній змові. Таким чином, уряд прагнув цього суду повістку, за якою для отримання ідентифікаційних даних всіх наших учасників. Ваша Честь заперечував цей рух, і я дуже вдячний вашій честі за те, що зробили. На жаль, після того уряд обійшов Вашу честь і прагнув отримати ці записи за допомогою інших засобів. Так що тепер десятки людей, які витратили свій час і знання на те, що було сприйнято журналістами та інформаційно-пропагандистськими групами в якості найважливішого журналістського підприємства зараз знаходяться під загрозою того, аби пред'явлені звинувачення, на підставі того ж роду помилкових звинувачень, що я, що стоять не так давно, коли уряд піддає мене десятиліттям тюремного ув'язнення через копіювання і вставку посилання на публічно доступний файл, що й інші журналісти були посилаєтеся, не будучи притягнуті до відповідальності. Справа в тому, що уряд досі просив вас, щоб покарати мене за ці посилання, і це є доказом того, що необхідно, аби ті з нас, хто виступає проти засекречування, повинні бути покарані без урахування законності чи навіть елементарної порядності...
...Ваша честь, останнє, що я скажу на свій захист, що так багато людей, як Кевін Галлахер працювали так важко від мого імені. І маючи тепер говорять усі ті речі, які я відчував потребу сказати, я із шаною приймаю рішення Вашої честі в моєму вироку,"- наголосив Браун перед оголошенням вироку.
Слід відзначити, що робота Брауна з'явилася у впливових торгових мережах преси, як Vanity Fair, в Huffington Post і The Guardian. Він також заснував проект "Project PM", який призначено для краудсорсингу та огляду документів для журналістських розслідувань.
Втім, після отримання вироку Барретт Браун випустив наступну заяву:
"Добрі новини! - Уряд США вирішив сьогодні, зважаючи на те, що я зробив таку хорошу роботу з розслідування кібер-промислового комплексу, відправити мене досліджувати цей комплекс. Протягом наступних 35 місяців, мені будуть надані безкоштовне харчування, одяг, і житло, в обмін на те, що я шукатиму, аби викрити вади у посадових осіб і співробітників у Бюро в'язниць, а в іншому випадку - повідомляти про події та звичаї найбільшою в світі пенітенціарної системи. Я хочу подякувати Міністерство юстиції за те, що вклали стільки часу та енергії у пропаганду від мого імені; а не тримало зла на мене за два роки роботи, коли я викрив кампанії, що бради участь у злочинних схемах збагачення щоб переслідувати і дискредитувати журналістів, як Гленн Грінвальд, агентство замість трудився невпинно, щоб гарантувати, що я отримав цю дуже престижну призначення. - Побажайте мені удачі,- заявив Барретт Браун
Нагадаємо, що проблеми Брауна з Юстицією почалася в 2011 році, коли хакери отримали об'ємний набір листів від уряду в підрядника HBGary і помістив їх в Інтернеті. Він повернувся до краудсорсингу з документацією і електронної пошти, взяті з іншої державної підрядника, Stratfor, сервера якого хакери зламали пізніше в 2011 році. Ці записи включали мільйони листів, які обговорюють можливості для видач і вбивства, і докладно розписані спроби зничтожити журналістів, політичні групи і навіть іноземних лідерів. Вони також включені десятки тисяч номерів кредитних карт і їх коди підтвердження.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 ☞ :

Отправить комментарий